Unterkünfte zu vermieten

Veel gestelde vragen


Wat is i-Moraira?
i-Moraira is een vakantieverhuurbedrijf dat gevestigd is in Moraira aan de Spaanse Costa Blanca. Onze activiteiten zijn begonnen vanuit ons makelaarskantoor, toen eigenaren van recentelijk gekochte villa's ons vroegen om de vakantieverhuur voor hen te organiseren. i-Moraira bemiddelt tussen verhuurders en huurders. Ons team biedt persoonlijke begeleiding aan de huurders in verschillende talen met als doel het creëren van de perfecte vakantie.

Wat biedt i-Moraira aan en waar?
i-Moraira verhuurt luxe villa's met (meestal) een privé zwembad in en rond Moraira aan de Costa Blanca in Spanje.

Waar vindt i-Moraira zijn accommodaties?
Vanwege onze activiteiten in het onroerend goed zijn de meeste vakantiewoningen op onze site via onze bemiddeling verkocht. De nieuwe eigenaren hebben ons gevraagd om de vakantieverhuur als hun makelaar te verzorgen. Recentelijk hebben andere eigenaren de weg naar ons gevonden en hebben wij gevraagd om dezelfde vakantieverhuurdiensten te verzorgen. i-Moraira selecteert álle accommodaties en partners met zorg.

Waarom een villa huren?
Het huren van een villa biedt u de mogelijkheid om samen met uw familie, groep vrienden, meerdere gezinnen of als meerdere stellen op vakantie te gaan. De villa die u kiest heeft vaak een eigen zwembad en een eigen tuin of andere omgeving. Hierdoor kunt u tijdens uw vakantie koken of barbecuen of in plaats daarvan gebruik maken van de kookservice en vele andere diensten en uzelf verwennen. Vrijheid en de mogelijkheid om de tijd niet in de gaten te hoeven houden hoort immers bij uw vakantie, omdat u geen vaste tijden heeft voor het ontbijt of het diner. Het huren van een vakantiehuis is vaak goedkoper per persoon per nacht dan een hotel.

Hoe kan ik boeken?
Een groot aantal van onze vakantiewoningen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online boeken door op de groene knop 'Boek nu' te klikken op de detailpagina van het vakantiehuis. Als de villa op aanvraag beschikbaar is (in dit geval wordt de kalender niet weergegeven of is deze oranje), kunt u meer informatie krijgen door op de knop 'Beschikbaarheid' te klikken. Indien u niet online wilt boeken, kunt u ook tijdens kantooruren telefonisch reserveren of contact met ons opnemen via het contactformulier, waar wij zo spoedig mogelijk op uw verzoek zullen reageren.

Wat is een optie?
Bij een optie wordt het vakantiehuis voor u gratis en vrijblijvend voor enkele dagen vastgehouden. Dit geeft u de tijd om rustig te overleggen met familie of vrienden of om passende vluchten te vinden. Dit is normaal gesproken een optie voor 2 tot 3 dagen, afhankelijk van de bestemming.

Hoe weet ik of het vakantiehuis beschikbaar is?
Bijna elke accommodatie heeft een eigen beschikbaarheidskalender waarin u kunt zien of het vakantiehuis beschikbaar is op de door u gewenste data. Voor een uitleg van de kleuren zie het kleurenschema bovenaan de kalender. Als de accommodatie geen beschikbaarheidskalender heeft, is dit zeer waarschijnlijk op verzoek van de beheerder of de eigenaar, of kan de accommodatie deel uitmaken van een grotere groep. In dit geval kunt u de beschikbaarheid via ons controleren door op de knop 'Beschikbaarheid' te klikken. Uiteraard kunt u de beschikbaarheid ook raadplegen door contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of via het contactformulier.

Waarom zie ik dezelfde accommodaties meerdere malen in de lijst staan voor een ander aantal personen?
Sommige accommodaties kunnen tegen verschillende tarieven gehuurd worden, afhankelijk van het aantal gasten. Wanneer u een grotere accommodatie voor slechts 4 personen boekt dan boekt u de gehele accommodatie, maar het is mogelijk dat de ongebruikte slaapkamers op slot zijn. Het is daarom verstandig om voor aankomst aan te geven hoeveel slaapkamers u wilt gebruiken. De accommodaties zijn meerdere malen op de website gepubliceerd voor een verschillend aantal personen om ze te laten verschijnen in zoekopdrachten van 4 tot 6 personen. Veel eigenaren van grote accommodaties accepteren boekingen voor minder mensen tegen een gereduceerd tarief.

Wat is de totale prijs van een vakantiehuis?
Als u heeft gezocht met aankomst- en vertrekdata wordt automatisch de huurprijs weergegeven, dit is de huurprijs samen met eventuele verplichte extra kosten voor de gekozen periode. Als u de prijs voor een andere periode wilt berekenen, ga dan terug naar de beschikbaarheidskalender om de gewenste data te selecteren of in te voeren. Alle prijzen zijn inclusief verplichte extra kosten; optionele extra's die samen met de accommodatie kunnen worden geboekt. Eventuele kortingen kunt u vinden onder het tabblad 'Tarieven' in de individuele beschrijving van de accommodatie.In sommige gevallen kan het voorkomen dat een vakantiehuis geen kalender heeft, waar kunt u de beschikbaarheid vinden en de prijs berekenen?Als een vakantiehuis geen kalender heeft, is dit waarschijnlijk op verzoek van de eigenaar. In dit geval kunt u de beschikbaarheid via ons controleren door op de knop 'Beschikbaarheid' te klikken. Uiteraard kunt u ook de beschikbaarheid of prijzen raadplegen door contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of via het contactformulier.

Wat is het betaalproces met i-Moraira?
Allereerst: i-Moraira neemt je geld niet aan bij de reservering. Je betaalt rechtstreeks op de rekening van de verhuurder, en kan dit doen met een creditcard(*) of via een bankoverschrijving. Als je online boekt kom je op het betaalscherm waar je direct kunt betalen. Na de reservering ontvangt u een bevestigingsmail met het reserveringsformulier. Op het reserveringsformulier kunt u precies zien waaruit de huurprijs bestaat en welk bedrag u moet betalen en wanneer. (*) Alle kosten die gemaakt worden door betaling met creditcard via Paypal zijn voor rekening van de huurder.

Wanneer moet er betaald worden?
Een aanbetaling van 25% is vereist op het moment van de reservering. Het restant van de huursom dient uiterlijk vier weken voor aankomst te zijn voldaan. Een bedrag in contanten bij aankomst (als onderdeel van de totale prijs) kan worden gevraagd bij aankomst te betalen. Raadpleeg uw reserveringsformulier voor details en exacte data waarop de betaling moet worden gedaan.

Welke valuta's accepteert u?
In principe accepteert de verhuurder alleen euro's. Het kan echter voorkomen dat huurders in het Verenigd Koninkrijk kunnen betalen in Pond Sterling aan een Britse verhuurder.

Zijn er extra kosten?
Eventuele extra kosten worden altijd vermeld op het reserveringsformulier. Sommige extra kosten zijn afhankelijk van de diensten waarvan u gebruik wilt maken, bijvoorbeeld het plaatsen van een kinderbedje of het toelaten van een huisdier in de woning.

Kan ik een reservering annuleren?
Voor het annuleren van een boeking worden altijd annuleringskosten in rekening gebracht. Raadpleeg onze Betalings- en Annuleringsvoorwaarden die bij het reserveringsformulier zijn gevoegd. U kunt een boeking telefonisch of per e-mail annuleren.

Waar kan ik de reserveringsvoorwaarden vinden?
De algemene voorwaarden vindt u hier. Ook kunt u in de footer van onze website en in het hoofdmenu de link naar deze voorwaarden vinden.

Wanneer ontvang ik mijn huurovereenkomst?
U ontvangt de huurovereenkomst per e-mail zodra wij de betaling van het resterende bedrag hebben ontvangen en uiterlijk vier weken voor uw aankomstdatum.

Hoe kan ik contact opnemen met i-Moraira?
Voor reserveringen, opties, beschikbaarheid en vragen over onze vakantiewoningen kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen via Tel. +34 686 453 653 of +34 618 613 309 of via het contactformulier op onze website.

Wie is mijn contactpersoon op locatie?
Op uw voucher - die u voor uw aankomstdatum van ons ontvangt - vindt u informatie over de teamleden van i-Moraira die te allen tijde beschikbaar zijn om u te helpen.

In welke talen kan ik met i-Moraira communiceren?
Je kunt contact opnemen met i-Moraira met vragen in het Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Houd er echter rekening mee dat je lokale i-Moraira teamlid niet altijd jouw taal spreekt en dat je dus bijvoorbeeld in het Engels met hen zult moeten communiceren.

Bij wie kan ik terecht met vragen of problemen tijdens ons verblijf?
Voor vragen of problemen tijdens je verblijf kun je contact opnemen met de i-Moraira teamleden die je bij aankomst in de gehuurde villa hebt ontmoet. Zij helpen u graag verder.

Hoe kan ik een klacht indienen?
Natuurlijk hopen we dat u een zorgeloze vakantie beleeft in de vakantievilla die u via onze bemiddeling heeft gehuurd. Maar mocht u onverhoopt een fout of defect tegenkomen op uw bestemming dan dient u dit te melden aan de i-Moraira teamleden die u bij aankomst in de gehuurde villa heeft leren kennen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de klacht op te lossen.

Waarom zijn sommige vakantiewoningen meerdere keren online?
Vakantiehuizen kunnen op verschillende manieren worden aangeboden, bijvoorbeeld met een andere prijs op basis van het aantal personen dat de accommodatie daadwerkelijk zal betrekken, of met weektarieven versus maandtarieven voor langere termijn verhuur. Een resort kan ook bestaan uit meerdere vergelijkbare villa's of appartementen. Belangrijk om te weten is echter: Tijdens uw verblijf zal de gehuurde vakantiewoning op geen enkel moment door iemand anders dan u en uw medereizigers worden bewoond.

Wordt het vakantiehuis tijdens onze vakantie bewoond door de eigenaar of een ander gezin?
Nee, op geen enkel moment wordt de door u gehuurde vakantiewoning tegelijkertijd bewoond door anderen of door de eigenaar; u heeft de vakantiewoning altijd geheel voor uzelf en uw medereizigers.

Wat betekent 'alleen de begane grond wordt verhuurd'?
Dit betekent dat de vakantiewoning uit meerdere verdiepingen bestaat, maar dat uw boeking alleen betrekking heeft op de verhuur van de begane grond. De andere verdieping(en) wordt (worden) tijdens uw verblijf afgesloten en is (zijn) niet beschikbaar voor u, bijvoorbeeld omdat ze voor privégebruik zijn; de eigenaar is echter op geen enkel moment aanwezig tijdens uw verblijf.

Zijn de foto's realistisch?
Wat je ziet is wat je krijgt' is ons motto, we proberen daarom onze foto's zo realistisch mogelijk te maken. U mag er dus van uitgaan dat de villa die u op de foto's ziet het vakantiehuis is dat u boekt of al geboekt heeft. De eigenaren kunnen natuurlijk het interieur van een woning renoveren, of de bank kan anders zijn dan wat u op de foto's heeft gezien. Wij proberen te allen tijde de foto's zo actueel mogelijk te houden, omdat wij weten hoe belangrijk dit voor u is.

Kan ik mijn eigen vakantiehuis verhuren via i-Moraira?
Ja, we zijn altijd op zoek naar vakantiewoningen van hoge kwaliteit in of rond Moraira. Ben je manager of huiseigenaar in deze regio en wil je je accommodatie via i-Moraira verhuren, neem dan contact met ons op! i-Moraira is altijd op zoek naar uitbreiding van de dekking door samenwerking met lokale partners. Bent u een bedrijf met villa's, appartementen of de eigenaar van een resort, neem dan contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

Kan ik i-Moraira Vakantiewoningen aanbieden op mijn eigen website?
Wij staan altijd open voor samenwerking met verhuurders en reisbureaus. Vraag ons om meer informatie over de mogelijkheden om onze villa's op uw website aan te bieden en/of te boeken voor uw klanten. Wij beschikken over volledig geautomatiseerde software om onze accommodaties op een eenvoudige maar effectieve manier op websites van derden te publiceren, met volledige online boekingsmogelijkheden.