Informatie over Moraira voor uw villa-vakantie

Informatie over Moraira voor uw villa-vakantie

Over Moraira

Oorspronkelijk was Moraira een oud Spaans vissersdorpje aan de Costa Blanca. Het afgelopen decennium is Moraira uitgegroeid tot een luxe toeristische bestemming. Inmiddels is Moraira onderdeel geworden van de gemeente Teulada, die ongeveer 6 km landinwaarts ligt en tussen Javea en Denia in het noorden, en Calpe in het zuiden.

Het ligt ongeveer 75 km van de luchthaven van Alicante en 110 km van de luchthaven van Valencia. Moraira is een kustplaats en staat bekend om zijn rust, zijn mooie vissershaven en zijn jachthaven, twee prachtige zandstranden, de rotsachtige kustlijn en de mooie baaien.

Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius en 320 zonnige dagen per jaar is Moraira het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming aan de Costa Blanca.

Stranden van Moraira.

Moraira heeft twee prachtige zandstranden, L'Ampolla en Playa del Portet. Verder vind je er 8 km rotsachtige kustlijn. Langs de kust in de richting van de stad Calp vindt u mooie stranden met fijn zand en kristalhelder water en kleine baaien zoals L'Andragó, Punta Estrella, Cap Blanc en La Cala.

L'Ampolla is echter het bekendste strand. Het is breed en diep en bestaat uit zijdezacht zand. Tijdens het seizoen biedt de aangrenzende bar/restaurant alles wat uw ogen, keel en maag begeert.

Bezienswaardigheden in- en om Moraira

Naast de prachtige rots- en zandstranden zijn er ook verschillende plaatsen die een bezoek waard zijn.

Castillo de Moraira. Dit fort staat op een rotsachtige heuvel aan het strand van Ampolla en je kunt het gewoon niet missen. Het werd gebouwd in de 18e eeuw om de stad te beschermen tegen aanvallen van Berberse piraten. Het is gebouwd in een ongewone vorm, bekend als pezua de buey (hoef van een os) vanwege de halfronde zuidelijke buitenmuur en de rechte noordelijke buitenmuur.

Kerk Mare de Due dels Desemparats. Deze kerk is gebouwd tussen 1875 en 1878 en ligt in het centrum van Moraira. De kerk heeft een rechthoekige vorm en een bescheiden interieur, met uitzondering van het portret van de Virgen de los Desamparados en twee prachtige mozaïeken.

Torre de Vigilancia del Cap d´Or. Deze toren staat op het hoogste punt van de kaap Cap d'Or, aan de rand van de rotsachtige kustlijn. De toren heeft geen deur. Om de toren te beklimmen werd een touwladder van de top naar beneden gelaten. Er stonden ook twee kanonnen op de top van de toren. Dit alles om de haven van Moraira te beschermen tegen aanvallen van Berberse piraten.

Sport en activiteiten in Moraira. Voor de sportliefhebbers is er genoeg te doen in Moraira en omgeving, je kunt er golfen, tennissen, paardrijden, duiken bij een van de duikcentra, watersporten, jetski, karten, squashen en nog veel meer. Er zijn ook verschillende pretparken niet ver van Moraira, zoals Terra Mítica, het eerste themapark van Spanje. Dit pretpark is verdeeld in vijf gebieden, vijf verloren beschavingen uit de oudheid en de attracties nemen je mee terug naar de mythen en legenden van deze oude culturen.

Aqualandia daarentegen is een enorm waterpark waar kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van een geweldige dag in de vele zwembaden, glijbanen, watervallen etc.

Mundomar en Terra Natura geven je een dag vol mooie, exotische dieren en verschillende shows.

Gastronomie van Moraira

Moraira heeft een grote verscheidenheid aan restaurants en bars, zowel in het dorp als langs het strand, waar u kunt genieten van een verscheidenheid aan gerechten.

Verhuur van vakantiehuizen, villa's en appartementen in Moraira. 

Moraira biedt verschillende woonwijken waar u luxe vakantievilla's, -huizen en -appartementen kunt vinden. Onze vakantiehuizen en villa's liggen in deze verschillende urbanisaties van Moraira tegen de beboste heuvels, niet ver van de zee.


Moraira in de pers

In een van de lokale kranten (www.halloonline.nl) lazen wij een interessant artikel waarvan we de tekst hieronder integraal weergeven.

"MORAIRA. Atravea, het Duitse agentschap voor vakanties, dat deel uitmaakt van de TUI Travel PLC, Internationaal Toeristisch Consortium, heeft Moraira gekozen als de beste plaats om in Spanje van een vakantie te genieten. Het is een optimistisch panorama voor wat het komende seizoen betreft.

Het bedrijf richt zich op de resultaten van rondvragen onder de mensen die hun vakantie doorbrachten en dit keer was het een klein Spaans dorp dat met de eer ging lopen. De keuze van Moraira was zelfs voor de Duitsers een grote verrassing, al waren alle vakantiegangers verantwoordelijk voor die keuze, want volgens hen bood Moraira nu precies die ideale combinatie van rust en kwaliteit. Voordat de uitslag bekend was, was men van mening dat de onderscheiding naar een plaats op Mallorca zou gaan.

Sinds 2010 wordt deze onderscheiding uitgereikt. Daarvoor lag het ideale vakantieoord in Nederland, Italië of in Duitsland zelf.

Deze parel aan de Costa Blanca, die administratief deel uitmaakt van Teulada, behaalde een gemiddelde van 4.61 punten op het blog van Atreveo. Moraira, in de jaren ’80 nog een onooglijk vissersdorpje, is ondertussen uitgegroeid tot een mondaine badplaats, niet groot maar met alle faciliteiten en vooral heel rustig gelegen aan de voet van de Gouden Kaap, de Cap d’Or.

Het strand, de vele restaurants en bars, de grote haven, de wandelpromenade, het enorme parkeerterrein, de grote weekmarkt, de aangeduide natuurwandelingen, de mogelijkheden tot watersport... de combinatie van dit alles was klanten van Atrevea reden om voor Moraira kiezen. 

Atrevea begon in 1997 met het uitreiken van de onderscheiding, nadat de oprichter Marcus Hültenschmidt het idee had om niet alleen vakanties te reserveren, maar hen ook een rondvraag te sturen en hun meningen te vragen over hun verblijf. Het idee ontstond nadat een van de klanten in 2001 een brief schreef over zijn vakantiehuis in Niewvliet. Dat was de eerste opinie over een vakantieverblijf op Internet. Sinds 2006 maakt het bedrijf deel uit van TUI Travel PLC en wordt geleid door Marcus Hültenschmidt en Dirk Froelje. Ondertussen heeft Atrevea duizend weblocaties waarvan acht onder de grootste reislocaties van Europa vallen."

Overgenomen van Weekblad Hallo, Maart 2020 (www.halloonline.es)

Wanneer zelfs de Duitsers menen dat Moraira de beste vakantieplek in Europa is, dan is hier toch iets goeds aan de hand.

i-Moraira