Informatie over Moraira voor uw villa-vakantie

Informatie over Moraira voor uw villa-vakantie

De stranden van Moraira...

Wat zijn de beste stranden van Moraira? Door de internationale erkenning van de kwaliteit van het water en de diensten zijn de beste stranden van Moraira: L'Ampolla, El Portet en Les Platgetes. Allemaal hebben ze de nodige diensten waar alle gasten van kunnen genieten.

Oké, dus we weten allemaal waarom je een vakantie in Moraira wilt doorbrengen, toch? Na een lange periode van hard werken ben je in voor wat serieuze R&R. Je wilt een prachtige villa huren en serieus de stranden van Moraira verkennen. Hieronder vind je de beschikbare stranden met een kleine uitleg.

Ampolla strand (El Playa de l'Ampolla)

Enkele interessante feiten:
Lengte: 400 meter, gemiddelde breedte: 50 meter, bezetting tijdens het seizoen: hoog.

Het is zonder twijfel het bekendste en drukste strand van de stad. Dit stadsstrand met fijn zand is onlangs ook bekroond met de blauwe vlag van kwaliteit. Omdat het in het centrum van de stad ligt, is het volledig toegankelijk en heeft het een grote parkeerplaats voor alle soorten voertuigen. L'Ampolla de Moraira is een van de mooiste stranden aan de Costa Blanca vanwege de bevoorrechte ligging, naast de Marjal del Senillar en aan de voet van het kasteel Cap D'Or en de wachttoren, en het indrukwekkende uitzicht op de rots van Ifach. Het is het ideale strand om een dag met familie of vrienden door te brengen en het is ook geliefd bij de jongsten, want langs het 400 meter lange en 50 meter brede gebied vindt u allerlei recreatieve activiteiten en kinderspelletjes, draagvleugelboten in de zee en sportfaciliteiten. Het gebied is vol met restaurants en winkels waar u kunt genieten van de lokale keuken of allerlei soorten frisdranken en dranken kunt proeven langs de drukke promenade.

El Portet strand (El playa de El Portet)

Met fijn zand en turquoise water is het strand van El Portet de Moraira een van de drie kustgebieden van de stad die met de blauwe vlag worden erkend voor hun kwaliteit. Het is een strand van 350 meter lang en 20 meter breed in de vorm van een schelp. In de maanden juli en augustus is het strand vrij druk bezet, omdat het een van de drukste stranden naast L'Ampolla is vanwege de nabijheid van de stad. Het wordt beschouwd als een semi-stedelijk strand en wordt begrensd door een mooie promenade. Tijdens de maanden juli en augustus, en om de beste service aan de zwemmers en bezoekers te garanderen, biedt het strand van El Portet een veelheid aan diensten, zoals toiletten, loopbruggen naar de zee, een zone voor het huren van kano's en kajaks, bewaring van objecten, douches en een bewakings- en reddingszone om ter plaatse elk incident of noodgeval te kunnen bijwonen. Ondanks het feit dat zand over de hele lengte overheerst, zijn er ook enkele kleine rotsachtige gebieden te vinden. Dit strand is ideaal om te genieten van een aangename duik in het transparante water of voor het beoefenen van allerlei watersporten of kajak excursies. El Portet wordt beschouwd als één van de beste zandstranden van de hele Levantijnse kust, niet alleen vanwege de kwaliteit van het water en de vele diensten, maar ook omdat het een rustig strand is met nauwelijks branding. Daarnaast zijn er bevoorrechte uitzichten op de Ifachrots, het symbool van de stad Calp die zeer dicht bij Moraira ligt.

Les Platgetes strand (El playa Les Platgetes)

Enkele interessante feiten:
Lengte: 200 meter, gemiddelde breedte: 25 meter, bezetting tijdens het seizoen: gemiddeld.

Les Platgetes bestaat uit twee kleine baaien van zand en rotsen die met elkaar verbonden zijn. Ze zijn een van de drie stranden of baaien in de stad die ook dit jaar weer zijn bekroond met de prestigieuze blauwe vlag. Beide baaien zijn ongeveer 200 meter lang en 25 meter breed. Een van de belangrijkste attracties is het prachtige uitzicht op de kust die kan worden gezien vanuit het gezichtspunt, gelegen aan een aangelegde promenade waar u kunt parkeren voor voertuigen en een aantal gebieden van de restauratie en basisvoorzieningen voor de bader, zoals toiletten, houten loopbruggen naar het strand, verhuur van parasols, strandwachtdienst om te zorgen voor eventuele noodsituaties en zelfs een toegangskanaal naar de zee voor kleine boten.Les Platgetes is ook een aanbevolen locatie voor watersporten, hoewel het meestal drukker is dan andere baaien in de stad met een slechtere toegang, zoals Llebeig of Cap Blanc.

L'Andragó baai (Cala l'Andrago)

Enkele interessante feiten:
Lengte: 150 meter, gemiddelde breedte: 50 meter, bezetting tijdens het seizoen: gemiddeld.

Deze rustige rotsachtige baai is ongeveer 150 meter lang en 50 meter breed. Naast het kristalheldere water en de perfecte staat van onderhoud en conservering, heeft de baai van l'Andragó een uitzichtpunt waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad Moraira en de karakteristieke 18e eeuwse wachttoren. Het is dus niet verwonderlijk dat het ook een van de favoriete baaien is voor liefhebbers van fotografie. In deze baai vindt u verschillende restaurants waar u kunt genieten van de lokale keuken en zo een heerlijke dag op het strand met familie of vrienden kunt afsluiten. Het is ook een geweldige baai voor buitensporten zoals duiken of snorkelen, omdat het kristalheldere water een volledig uitzicht op de rijke zeebodem mogelijk maakt. Vanuit het gezichtspunt kunt u ook de zonsondergang bekijken op lange zomerdagen met een dromerig uitzicht.


Llebeig baai (Cala Llebeig)

De baai van Llebeig is een van de meest bijzondere baaien, omdat deze het moeilijkst te bereiken is en tegelijkertijd een van de minst drukke is, en de voorkeur geniet van degenen die een dagje aan het strand willen doorbrengen met een indrukwekkend uitzicht en een kristalheldere zee zonder de drukte van de toeristen die in de andere kustgebieden van de stad te vinden is. Er zijn twee mogelijkheden om deze afgelegen en prachtige steenachtige baai te bereiken; via Cala Moraig (Benitachell) langs de zogenaamde Cliffs Route of via Barranc de la Viuda (vanuit Moraira).

Om er te komen kunt u alleen vanaf andere stranden of baaien over zee lopen of gaan. Het is niet toegankelijk voor andere soorten voertuigen en de route te voet is niet voor iedereen geschikt, omdat deze loopt over een pad met enigszins gevaarlijke stukken, grenzend aan de klif. Het uitzicht en het landschap zijn echter indrukwekkend en een echte traktatie voor de zintuigen. Het is de moeite waard om te genieten van een van de meest charmante gebieden van Moraira. Cala Llebeig is een van de favoriete baaien voor liefhebbers van wandelen, omdat het kan worden bereikt via een van de meest spectaculaire en aanbevolen routes langs de hele kust van Alicante. Veel van de bezoekers besluiten, nadat ze het te voet via andere steden hebben bereikt, te kamperen tussen de rotsen om een heel weekend in het paradijs door te brengen. Natuurlijk worden de schoonmaak- en onderhoudstaken dagelijks uitgevoerd om de baai volledig schoon achter te laten, zodat hij er altijd perfect uitziet en zijn nieuwe bezoekers verwelkomt. Deze kleine baai, die zeer goed wordt verzorgd en minder wordt bezocht door toeristen dan de rest van de kust in de stad, heeft een bijzondere charme. Het wordt bewoond door drie kleine witte huisjes die het het uiterlijk van een fotografische ansichtkaart geven, vroeger bewoond door de plaatselijke politie en nu door de Guardia Civil en de reddingsteams. Het is 120 meter lang en 10 meter breed. Hier vindt u de meest uiteenlopende flora en fauna, zoals onder andere de grote orchidee, de Valenciaanse klok en de zeebrasem.

i-Moraira